X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

DORul a reunit moldovenii din Toronto (FOTO)

24 feb. 2017,, 14:45   Societate
2694 0

Recent, migranții moldovenii au fondat Asociația moldo-canadienă "DOR" din or. Toronto. Printre fondatori se regăsesc Lilia Deșanu și Alexei Bodișteanu, Areta și Eduard Cojocaru, Ina și Dumitru Chircu, Daniela și Tudor Matei, precum și comunității de moldoveni din Toronto, care promovează cu dăruire și devotament pe teritoriul Canadei frumoasele tradiții moldovenești.

Lansarea asociației a avut loc la 19 februarie curent, în cadrul Festivalului "Polobocul de Aur". Ajuns la cea de-a 11-a ediție, Festivalul devenit tradițional, reprezintă o dovadă a calității evenimentului, a eforturilor comunității de moldoveni aflată departe de țară pentru promovarea moștenirii culturale a meleagurilor natale.

Lansarea asociației "DOR" din Toronto a avut loc într-un an aniversar, în care Republica Moldova și Canada își sărbătoresc cea de-a 25-a aniversare de la stabilirea relațiilor diplomatice. Dominat de nostalgia și dorul de plaiul natal, evenimentul a oferit participanților o adevărată sărbătoare a sufletului. Prestația unică a Artistului Poporului, Cavalerului Ordinului Republicii, marelui interpret de muzică populară Mihai Ciobanu, a virtuozului viorist Mihăiță Ciobanu, acordeonistului Valeriu Chițac, a talentatului duet Corina Țepeș si Costi Burlacu, precum și a ansamblului de dans "Moldovioara" purtînd costume naționale autentice, au oferit posibilitate numeroasei audiențe de a călători cu gîndul și inima spre casă, baștină și rădăcini.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?