X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Platforma „DA” anunță un nou protest

22 feb. 2017,, 11:21   Societate
8882 10

Un protest cu genericul „Nu legalizării banilor furați!” va avea loc mîine în centrul capitalei, la inițiativa Platformei „Demnitate și Adevăr”, informează NOI.md.

Membrii și simpatizanții „DA” vor manifesta împotriva adoptării proiectului de lege privind liberalizarea capitalului și stimularea fiscală, care, în opinia lor, reprezintă o tentativă de legalizare a marilor hoții și jafuri produse în ultimii ani. Totodată, aceștia vor cere demisia președintelui Parlamentului, Andrian Candu.

„Cerem demisia președintelui Legislativului, ca promotor direct al unui proiect de lege vădit ilegal, cu depunerea mandatului de deputat împreună cu coautorii acestei inițiative legislative, iar Procuratura Generală să inițieze urmărirea penală a inițiatorilor actului legislativ criminal, generator de corupție, protecționism și favorizare a infractorilor”, spun organizatorii mitingului.

Inițiatorii protestului au mai amintit că proiectul de lege cu privire la liberalizarea capitalului a fost avizat negativ și de Centrul Național Anticorupție.

Un îndemn de a participa la acțiunea de protest a fost lansat de liderul Platformei „DA”, Andrei Năstase. „Averea celor corupți trebuie confiscată, nu legalizată. Amnistia fiscală este salvarea penalilor. «DA» va fi alături de cetățenii Republicii Moldova joi, la ora 12.00, la monumentul lui Ștefan cel Mare, pentru a spune nu legalizării banilor furați”, a menționat Năstase.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?