X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Moscova a refuzat să discute arenda Crimeii

20 feb. 2017,, 23:00   Externe
3046 0

La Kremlin nu este discutată problema arendei Crimeii în schimbul ridicării sancțiunilor aplicate Moscovei.

Declaraţia a fost făcută de către secretarul de presă al preşedintelui Rusiei, Dmitri Peskov, luni, 20 februarie, transmite corespondentul "Lenta.ru".

"Cum îşi poate lua Rusia propria regiune în arendă? Însăși formularea întrebării este destul de absurdă", le-a spus reporterilor Peskov, comentînd inițiativa deputatului Radei Supreme Andrei Artemenco.

El a subliniat că în acest caz nu există subiect care să fie pus în discuție.

Potrivit purtătorului de cuvînt, la Kremlin "există înțelegerea generală referitor la faptul că acordurile de la Minsk nu au alternative", iar rezolvarea politico-diplomatică a problemei ucrainene se poate face doar în baza acestora.

Anterior, ziarul The New York Times a comunicat că deputatul Andrei Artemenco (membru al Partidului Radical al lui Oleg Leașco) a trimis către administrația președintelui SUA, Donald Trump, un document cu propuneri care presupune normalizarea relațiilor ruso-ucrainene, precum și scoaterea restricțiilor impuse Rusiei.

Autorul a propus, în special, să fie organizat "referendumul național" cu privire la oferirea Crimeii în arendă Rusiei pentru o perioadă de la 30 pînă la 50 de ani. După expirarea acestei perioade pe peninsulă trebuie să fie realizat un plebiscit sub supravegherea organizațiilor internaționale, în cursul căruia va trebui să fie decisă în cele din urmă problema apartenenței regiunii.

Viceprim-ministrul Crimeii Gheorghi Muradov a numit ideea lui Artemenco "propunere inutilă și nefondată". Șeful Comitetului Consiliului Federației pentru Apărare și Securitate Victor Ozerov și-a exprimat opinia cum că planul de ridicare a sancțiunilor, elaborat de parlamentarul ucrainean, este absurd.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?