Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Spitale regionale performante vor apărea în curînd în Moldova (VIDEO)

16 feb. 2017,, 12:15   Societate
4008 0

Ministerul Sănătății încearcă să îmbunătățească calitatea serviciilor din acest domeniu, astfel încît populația Moldovei să beneficieze de tratamente eficiente și la un nivel cît mai înalt.

Acest lucru va fi posibil în urma implementării unui șir de reforme strict necesare republicii, notează NOI.md.

În perioada apropiată responsabilii de la Minister își propun să implementeze reforma sistemului spitalicesc.

„Pe viitor ne dorim ca toți pacienții, indiferent de zona în care locuiesc, să poată merge într-un spital modern, mai aproape de casă, unde îi vor fi oferite serviciile medicale de calitate și la timp. Acolo să poată beneficia de cele mai moderne investigații, dar și de intervenții medicale și medicamente, precum și de personal medical înalt calificat și disponibil. Acestea vor fi viitoarele spitale regionale”, a specificat ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan.

Potrivit ei, spitalele regionale vor beneficia de dotări moderne, de aparatură de diagnostic și tratament, care vor oferi servicii medicale în următoarele specialități: medicină internă, chirurgie generală, pediatrie, ginecologie și obstetrică, ortopedie și traumatologie urologie, otorinolaringologie și oftalmologie.

Astăzi Ministerul Sănătății a lansat o campanie de informare în masă a populației în ceea ce ține de prevenirea și tratarea la timp a maladiilor; adresarea la medicul de familie și despre faptul că numărul medicamentelor compensate crește.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?