Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

Dodon, lăudat de ambasadorul Rusiei la UE

13 feb. 2017,, 11:12   Politică
4294 4

Inițiativa președintelui Igor Dodon cu privire la organizarea unor negocieri în format trilateral Moldova-Rusia-UE în problema Acordului de asociere este salutată de partea rusă, comunică NOI.md.

O declarație în acest sens a fost făcută de reprezentantul permanent al Federației Ruse la UE, Vladimir Cijov. Diplomatul a precizat că, dacă o asemenea propunere oficială va fi înaintată, partea rusă nu va avea obiecții. În opinia lui Cijov, Acordul de asociere cu UE, indiferent dacă este un document temporar sau permanent, comportă consecințe inevitabile, în primul rînd de ordin economic, pentru relația dintre Federația Rusă și Republica Moldova. „Dacă Moldova este interesată de asemenea discuții, de ce nu? Noi nu avem obiecții”, a punctat Vladimir Cijov.

Referindu-se la intenția președintelui Dodon de a denunța Acordul de asociere cu UE, ambasadorul Rusiei la UE a precizat că declarațiile demnitarului trebuie interpretate cu precizie.

„Președintele Moldovei a recurs la o formulare destul de precisă. Sensul acesteia constă în faptul că el va fi pregătit să semneze o dispoziție cu privire la revizuirea poziției față de Acordul de asociere cu UE, doar dacă o decizie corespunzătoare va fi adoptată de majoritatea parlamentară sau de către poporul moldovenesc. Cu alte cuvinte, el unilateral o asemenea decizie nu va adopta”, a adăugat Cijov.

În cadrul vizitei efectuate recent la Bruxelles, Igor Dodon, le-a propus demnitarilor europeni desfășurarea unor negocieri trilaterale în problema comerțului cu Rusia. Șeful statului a reiterat că va susține demersul anulării Acordului de asociere cu UE în cazul în care poporul se va pronunța pentru la un eventual referendum sau la alegerile parlamentare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?