X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Moldova va beneficia de o gamă largă de medicamente vitale

30 ian. 2017,, 18:00   Societate
3382 1

În anul curent Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) va procura medicamente și produse medicale pacienților din Republica Moldova.

Un asemenea acord a fost astăzi semnat între Ministerul Sănătății și PNUD, informează NOI.md.

Potrivit acordului semnat, Moldova va beneficia de medicamente și produse medicale în cadrul mai multor programe naționale și speciale de sănătate, inclusiv Programul național de prevenire și control HIV/SIDA și ITS.

„Ministerul Sănătății a depus eforturi semnificative pentru îmbunătățirea activității farmaceutice și asigurării accesului celor mai vulnerabile persoane la produsele medicale de utilitate majoră”, a declarat ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan.

„În urma asistenței PNUD cele mai vulnerabile persoane vor avea acces imediat la medicamente de calitate, la preț rezonabil”, a menționat coordonatoarea rezidentă ONU și reprezentanta permanentă PNUD în Moldova, Dafina Gercheva.

PNUD va efectua toate achizițiile într-un mod transparent, eficient și responsabil, punînd la dispoziția Ministerului Sănătății rapoarte financiare periodice. La fel, toate cererile de ofertă, rezultatele licitațiilor, procesul achizițiilor și rapoartelor de cheltuieli vor fi disponibile publicului larg pe site-ul PNUD Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?