Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Indemnizații mai mari pentru tinerii pedagogi

18 ian. 2017,, 16:33   Societate
5699 0

Indemnizațiile unice alocate tinerilor specialiști din domeniul educației în primii trei ani de activitate vor fi majorate semnificativ, comunică NOI.md.


Hotărîrea a fost adoptată la ședința de astăzi a Guvernului și prevede că indemnizația unică va ajunge pînă 45 de mii de lei pentru absolvenții învățămîntului superior și pînă la 36 de mii pentru absolvenții învățămîntului mediu. Beneficiari ai indemnizațiilor vor fi circa 1300 de tineri pedagogi.

O altă hotărîre de Guvern adoptată astăzi se referă la indexarea cu 5 la sută a burselor de studii. Astfel, bursa pentru categoria I de studenți va constitui 800 de lei, pentru categoria a doua – 680 de lei, iar pentru categoria a III-a – 630 de lei. De asemenea, bursele pentru masteranzi se vor majora de la 820 la 860 de lei.

O altă măsură pentru stimularea cadrelor didactice tinere prevede că în primii trei ani de activitate pedagogică, salariul lunar va avea ca bază de calcul 75% din norma pentru un salariu de funcție. De această prevedere vor beneficia peste 1000 de tineri specialiști.

În prezent un grup de lucru instituit de Guvern lucrează la reforma sistemului de salarizare în sistemul bugetar, inclusiv cel al educației, care se va baza pe meritocrație și performanță. Potrivit autorităților, actualul sistem de salarizare este prea complex și neclar.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?