X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

La 4 aprilie, antreprenorii din Moldova vor primi sfaturi despre modul de a face afaceri cu SUA

1 apr. 2013,, 11:29   Economie
4041 1
Foto: basarabeni.ro
Ambasada Statelor Unite ale Americii și Camera de Comerţ Americană din Moldova vor organiza pe 4 aprilie, la Chișinău, seminarul cu genericul “Afaceri cu Statele Unite”, ediția a patra. Surse din cadrul Ambasadei SUA la Chișinău au comunicat pentru NOI.md că ambasadorul SUA în Republica Moldova, William Moser, reprezentanți ai Ambasadei SUA la Chișinău și București, membri ai comunității de afaceri, precum și investitori străini în Moldova vor face prezentări cu privire la diverse oportunităţi cu Statele Unite, de care pot beneficia investitorii autohtoni şi străini din Republica Moldova.

Seminarul este organizat pentru a susține Inițiativa Națională de Export a SUA și a crește exporturile produselor și serviciilor americane. Vorbitorii vor sublinia importanța unei abordări strategice pentru afaceri durabile și competitive și vor sublinia rolul asociațiilor de afaceri în promovarea reformelor prin activități de advocacy.

Participanții la eveniment vor obține informații despre resursele guvernamentale americane existente și asociații ce susțin dezvoltarea comerțului și afacerilor. Va avea loc o prezentare despre programele guvernamentale americane de finanțare, inclusiv Overseas Private Investment Corporation (OPIC) și Export-Import Bank (EXIM).

În cadrul seminarului se va explica structura actuală a comerțului bilateral, precum și exporturile majore din SUA către Moldova. Se vor sugera potențialele sfere de dezvoltare a businessului și se va discuta despre beneficiile aplicării Sistemului General de Preferințe pentru exporturile Moldovei către SUA. La seminar se va evidenția rolul asociațiilor de business în promovarea reformelor prin intermediul politicilor de advocacy.

AmCham în Moldova este o asociaţie nonguvernamentală, non-profit a businessului privat din Moldova. În calitate de membru al reţelei de 125 Camere de Comerţ Americane din întreaga lume, AmCham Moldova are drept misiune promovarea comerţului şi investiţiilor americane în Moldova, colaborarea cu Guvernul R. Moldova şi liderii comunităţii de afaceri pentru dezvoltarea unui climat de afaceri mai favorabil pentru comerţ şi investiţii străine în Moldova.
Actualmente, AmCham numără circa 80 membri, reprezentînd un spectru larg al liderilor de afaceri din Moldova, de la cei mai mari investitori străini, pînă la companii private mici. Toţi membrii sînt lideri-model în afaceri, care urmăresc dezvoltarea climatului de afaceri în Moldova şi intensificarea comerţului şi fluxului de investiţii străine în Moldova.


Ambasada Statelor Unite ale Americii și Camera de Comerţ Americană din Moldova va organiza pe 4 aprilie, în Chișinău, seminarul cu genericul “Afaceri cu Statele Unite”, ediția a patra. Ambasadorul SUA în Moldova, William H. Moser, reprezentanți ai Ambasadelor SUA din Chișinău și București, membri ai comunității de afaceri, precum și investitori străini în Republica Moldova vor susţine prezentări despre diverse oportunităţi cu Statele Unite, de care pot beneficia investitorii autohtoni şi străini din Republica Moldova.

Seminarul este organizat pentru a susține Inițiativa Națională de Export a SUA și a crește exporturile produselor și serviciilor americane. Speakerii vor sublinia importanța unei abordări strategice pentru afaceri durabile și competitive și vor sublinia rolul asociațiilor de afaceri în promovarea reformelor prin activități de advocacy.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?