Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Reprezentant al OSCE, în vizită la Chişinău şi Tiraspol

17 ian. 2017,, 11:45   Politică
2319 1

Reprezentantul special al preşedinţiei OSCE pentru reglementarea transnistreană, ambasadorul Wolf Dietrich Heim, va efectua o vizită la Chişinău şi la Tiraspol în această săptămînă.

Potrivit unui comunicat al OSCE, noul reprezentant special al preşedinţiei Austriei în OSCE va veni la Chişinău marţi. În cadrul vizitei, care va dura trei zile, el se va întîlni cu preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, cu premierul, Pavel Filip, cu vicepremierul pentru Reintegrare, reprezentantul politic în procesul de negocieri, Gheorghe Bălan, precum şi cu viceministrul de externe Lilian Darii.

Joi, Wolf Dietrich Heim se va întîlni la Tiraspol cu liderul autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, cu preşedintele Sovietului Suprem, Alexandr Şcerba, şi cu reprezentantul politic interimar în procesul de negocieri, Vitali Ignatiev.

În cadrul vizitei, Wolf Dietrich Heim va mai avea întrevederi cu ambasadorii acreditaţi ai Rusiei şi Ucrainei (mediatori), precum şi ai Uniunii Europene şi SUA (observatori) în cadrul eforturilor coordonate ale formatului "5+2", direcţionate spre susţinerea părţilor în avansarea procesului.

Negocierile în formatul "5+2" nu s-au mai desfăşurat timp de doi ani şi jumătate. În anul 2016, graţie eforturilor preşedinţiei Germaniei în OSCE, au fost desfăşurate cîteva întîlniri neformale ale participanţilor la procesul de negocieri, însă negocierile aşa şi nu au fost reluate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?