Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ministerul Educației susține revendicările profesorilor

17 ian. 2017,, 11:40   Societate
2729 0

Ministerul Educației susține revendicările profesorilor privind majorarea salariilor, dar, totodată, îi îndeamnă la un dialog pașnic, fără a recurge la acțiuni de protest, informează NOI.md.


Într-un comunicat de presă, reprezentanții Ministerului menționează: „Au fost analizate toate revendicările sindicatelor din învățămînt și considerăm că aceste cerințe sînt justificate. Lipsa unui salariu motivant, în special pentru tinerii specialiști, influențează asupra calității și relevanței educației – obiectiv pe care să îl îndeplinească orice sistem de învățămînt din fiecare stat”.

La fel, Ministerul Educației a anunțat că este în proces de elaborare a unei noi metodologii de salarizare a cadrelor didactice și de conducere bazată pe performanțe, care va fi prezentată în luna februarie curent.

„Referitor la revendicarea sindicatelor privind bursele elevilor și studenților a fost aprobată majorarea la mai multe categorii de burse pentru elevi și studenți. Astfel, în premieră, în învățămîntul profesional tehnic secundar bursele se acordă pe categorii conform reușitelor școlare după cum urmează: categoria I – 460 de lei, categoria II – 390 de lei și categoria II – 330 de lei. Începînd cu 1 ianuarie 2017, elevii din instituțiile nominalizate vor beneficia de burse sociale în valoare de 210 lei. Studenții de la profilurile pedagogice, medicină, agricultură sînt susținuți cu bursă în valoare de 20% în primul an și cu 40% în ultimul an de studii”, este scris în comunicat.

Pe final, Ministerul Educației propune crearea unui grup de lucru care să includă reprezentanți ai Guvernului, sindicatelor și ministerelor de resort, pentru analiza cerințelor înaintate de profesori.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?