X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Concursul pentru cumpărarea a 30 de autobuze în capitală va fi anulat (VIDEO)

16 ian. 2017,, 11:00   Capitala
3315 2

Reînnoirea Parcului Urban de Autobuze din Chișinău eșuează. Concursul de achiziționare a curca 30 de autobuze noi, anunțat la finele lunii decembrie, se anulează, deocamdată, informează NOI.md.

Potrivit șefului Parcului Urban de Autobuze, Iacob Capcelea, concursul de achiziționare a unităților de transport a fost inițiat în urma emiterii unei dispoziții de către primarul general, Dorin Chirtoacă. Cancelaria de Stat însă a contestat această dispoziție, iar săptămîna trecută Judecătoria Centru a emis o hotărîre de sistare a acesteia.

„Motivul acestei hotărîri, invocat de Judecătorie, este că primarul nu poate să emită asemenea dispoziții”, a menționat Iacob Capcelea.

„Surse pentru procurarea acestor autobuze erau alocate încă în bugetul pentru 2016 și în 2017 sînt prevăzute surse pentru cumpărarea autobuzelor. Rămîne deja să se expună juriștii Primăriei cu privire la această problemă”, a precizat șefa Direcției finanțe, Veronica Herța.

Conform spuselor lui Iacob Capcelea, la concurs s-au înregistrat două companii, una din Republica Moldova, alta din Suedia. Compania din Moldova nu a prezentat toate actele necesare, astfel încît compania din Suedia urma a fi declarată cîștigătoare a concursului.

„Potrivit dispoziției primarului, urmau să fie achiziționate pînă la 50 de unități, dar ținînd cont de sumele financiare disponibile, puteam să procurăm 30 de autobuze cu parcurs. Acestea autobuze trebuiau procurate nu acum, dar cîțiva ani în urmă, or, toate autobuzele pe care le avem în dotare au termenul normativ de exploatare depășit, vîrsta vehiculelor este de peste 18 ani, iar parcursul – peste un milion de kilometri”, a declarat Capcealea.

Parcul Urban de Autobuze din Chișinău în prezent dispune de 135 de unități de transport.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?