X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

În Franța a fost inaugurat primul drum solar din lume (VIDEO)

24 dec. 2016,, 20:00   Externe
5720 2

Autoritățile din hexagon au inaugurat primul drum solar din Lume în regiunea Normandia, Franța.

Șoseaua de 1 kilometru lungime este acoperită cu 2880 de panouri fotovoltaice. Energia captată de acestea va putea fi folosită pentru iluminatul stradal din regiunea Tourouvre-au-Perche. Proiectul, care a costat 5 milioane de euro, a fost finanțat de către Ministerul francez al Mediului și realizat de către compania Colas.

Porțiunea de șosea va fi tranzitată zilnic de circa 2.000 de șoferi iar perioada de testare a ineditului drum este de doi ani de zile. Drumul este proiectat să producă 280 de megawatt/oră (Mwh).

Dacă își va dovedi eficiența sistemul se va extinde și pe alte șosele din Franța, în ciuda costurilor extrem de ridicate. Potrivit experților, un astfel de drum este de 13 ori mai scump decît utilizarea de panouri solare obișnuite pentru generarea aceleiași cantități de energie. Se estimează că 1.000 de kilometri de drumuri solare ar furniza energie electrică pentru aproximativ 5 milioane de persoane, ceea ce înseamnă circa 8% din populația Franței.

„Este fără doar și poate un progres din punct de vedere tehnologic. Aceste drumuri pot fi o nouă sursă regenerabilă de energie. Totuși trebuie să ne asigurăm că o astfel de tehnologie nu este extrem de costisitoare în raport cu parametrii de funcționare”, a declarat Marc Jedliczka, vice-președintele Rețelei pentru Tranziție Energetica (CLER).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?