Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Experţii apreciază drept realist Raportul de Progres al Politicii Europene de Vecinătate pentru anul 2012

21 mar. 2013,, 16:20   Politică
3199 3
Foto: hotnews.md
"Raportul de Progres al Politicii Europene de Vecinătate pentru anul 2012, lansat miercuri de Comisia Europeană, este unul realist, care ţine cont de problemele, progresele şi realităţile din Republica Moldova", consideră experţii.

Solicitat de reporterul "INFOTAG" să de-a o apreciere Raportului, directorul Asociaţiei pentru Democraţie Participativă ADEPT, Igor Boţan, a menţionat că experţii, care au lucrat la elaborarea documentului cunosc bine realităţile din RM, iar varianta finală a raportului este bine elaborată şi echilibrată.

"În acelaşi timp, trebuie să ţinem cont că viziunile oficialilor de la Bruxelles şi cetăţenilor RM diferă. Relaţiile dintre UE şi RM sînt elaborate pe anumite documente, care indică ce anume trebuie să facă Moldova. Raportul se referă la problemele, care au fost discutate anterior şi nu trebuie să ne mire faptul că există aprecieri pozitive sau că Bruxellesul vede în lumină roz lucrurile din Moldova. El vede lucrurile aşa, cum s-a înţeles cu Chişinăul să le vadă", a spus Boţan.

Directorul Institutului European de Studii Politice, Viorel Cibotaru, a menţionat pentru "INFOTAG" "că raportul este unul realist, ţinînd cont de toate circumstanţele momentului".

"Raportul nu umileşte RM, dar nici nu o favorizează pe nedrept. Acesta semnalează succesele înregistrate, dar abordează cu precauţie problemele şi neajunsurile, oferind totodată şi recomandări. Raportul nu condamnă şi nu descurajează Moldova, dar tratează problemele cu prudenţă şi imparţialitate. Cred că este cea mai corectă poziţie în actualele condiţii", a spus Viorel Cibotaru.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?