X 
Transnistria stiri: 1441
Preşedintele stiri: 4051

Victor Popa: PLDM face un joc politic și pune condiții

21 mar. 2013,, 14:56   Politică
3221 1
Foto: inprofunzime.md
Candidatul PL la Curtea Constituțională, deputatul, Victor Popa, susține că PLDM va vota pentru numirea lui în calitate de judecător la Curtea Constituțională, dacă PL va vota pentru realegerea în funcție a prim-ministrului Vlad Filat. Aceasta a fost declaraţia lui Victor Popa, pentru Unimedia, citează NOI.md.

În opinia liberalului, motivele invocate de PLDM - afilierea sa politică, necesitatea de a depolitiza instituțiile statului și de organizare a unui concurs, sînt neîntemeiate.

„Orice persoană care este numită sau propusă pentru o funcție, care nu prevede participare politică este obligată să demisioneze din formațiunea politică din care face parte. Aceasta face o declarație pe propria răspundere că nu va face acțiuni politice. Eu consider că am calificarea necesară, fiind doctor habilitat în drept constituțional, avînd publicații, studenți, doctoranzi pregătiți în domeniul dreptului constituțional”, a subliniat deputatul PL.

Popa a spus că este gata să renunțe la activitatea sa politică, la fel cum cîndva a renunțat acum ceva timp și actualul președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase. Potrivit lui, PL va insista asupra candidaturii sale. „Se fac jocuri politice, au loc negocieri: votați candidatura noastră – Filat, ca prim-ministru și noi vă votăm candidatura voastră, pentru Curtea Constituțională. Mi-ar fi rușine să particip în astfel de jocuri, atît timp, cît este vorba de niște instituții ale statului, care au menirea să protejeze supremația Constituției”, a adăugat liberalul.

Totodată, președintele Comisiei Juridice a specificat că legea nu prevede organizarea unui concurs pentru aceste funcții, așa cum a propus PLDM.

PLDM consideră că deputatul PL, Victor Popa, nu poate fi înaintat în calitate de candidat la funcția de membru al Curții Constituționale, deoarece este afiliat politic.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?