X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4048

Vitalii Andrievschi: Alegerile anticipate sînt posibile, dar mult depinde de președintele Timofti

5 mar. 2013,, 17:34   Politică
5714 3
Foto: gzt.md
"Alegerile anticipate sînt posibile, însă multe depind de punctul de vedere ce va fi exprimat de preşedintele Nicolae Timofti", consideră expertul Vitalii Andrievschi.

Comentînd demisia guvernului Vlad Filat, acesta a precizat corespondentului "INFOTAG", că "cea mai veridică variantă de derulare în continuare a evenimentelor, ţine de încercarea de negociere a unui nou acord între componentele Alianţei de guvernare".

"Dacă va fi vorba de o nouă desemnare a lui Filat la postul de prim-ministru, atunci va fi imposibil de evitat negocierile înverşunate. Bunăoară, sînt sigur, că Ghimpu va cere pentru sine unul din posturile înalte. Însă, este puţin probabil, ca ceilalţi să accepte aşa ceva", a opinat expertul, exprimîndu-şi opinia că perspectiva apariţiei AIE-3 i se pare a fi pur "simbolică".

El consideră, că o altă variantă de luat în calcul, constă în votarea unui guvern de aşa-zişi tehnocraţi, care să fie creat cu susţinerea parlamentară a PCRM, a Partidului Democrat şi a deputaţilor neafiliaţi.

"Dar nu-mi pot închipui, că Timofti va propune în calitate de candidatură pentru postul de premier o creatură a comuniştilor, care au declarat de nenumărate ori despre ataşamentul lor faţă de Uniunea Vamală, în contrapunere cu mult mai agreata idee despre integrarea europeană a lui Nicolae Timofti", a mai punctat Andrievschi. Conform spuselor sale, după votarea moţiunii de cenzură împotriva guvernului, Filat va beneficia pentru sine personal, dar şi pentru PLDM de adoptarea preelectorală a lozincii "Să nimicim Mafia!". "Vă asigur că Filat şi PLDM-ul său nu va obţine în următorul scrutin electoral un număr mai mic de mandate decît în actualul parlament. Alegătorul va fi convins că Filat a "curăţat de mafie" Partidul Democrat, a cărei umbră sinistră este Plahotniuc, care, la rîndul său, se ştie că este o creatură a comuniştilor. În baza acestor argumente, Filat are multe de cîştigat", e convins expertul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?