Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Timofti cheamă liderii AIE la împăcare și nu exclude remanieri guvernamentale

27 feb. 2013,, 11:03   Politică
3502 2
Foto: elldor.info
Președintele țării, Nicolae Timofti, îndemnă liderii Alianței pentru Integrare Europeană să revină la masa de negocieri și să renunțe la propriile orgolii. Asta deoarece doar așa Republica Moldova va face un pas înainte, către un viitor european al țării.

În cadrul unei conferințe de presă, Timofti a spus că alegerile anticipate nu reprezintă o soluție decît pentru forțele care doresc întoarcerea țării într-un climat de incertitudine. “Indemn liderii politici să facă un pas înapoi și să regîndească tacticile, să adopte o poziție comună, unitară și să revină la masa de negocieri. Chem PLDM să renunțe la decizia de ieșire din acordul AIE, PD sa renunțe la intenția de a începe totul de la zero, iar PL să-și continue angajamentul de păstrare a AIE”, a punctat Timofti.

Președintele susține că, dacă liderii AIE se vor împăca, ei urmează să facă tot posibilul pentru a îmbunătăți calitatea guvernării, pentru a asigura condițiile ca instituțiile să activeze la randamentul așteptat de cetățeni. ”Pentru a accelera reformele este loc de o remaniere guvernamentală, ca ministerele să aibă oameni competenți”, a menționat președintele.

Potrivit lui Timofti, păstrarea actualei coaliții de guvernămînt este în prezent singura opțiune de continuare a procesului de integrare europeană. Președintele este convins că liderii coaliției, Mihai Ghimpu, Marian Lupu și Vlad Filat, înțeleg pe deplin responsabilitatea pe care o au față de cetățenii acestei țări – de a asigura continuitatea actului de guvernare în componența actuală, cu sprijinul parlamentar necesar.

Președintele a spus că pentru astăzi are programate două întîlniri cu reprezentanți ai societății civile, cărora le va cere părerea asupra acestor lucruri.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?