Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Moldovagaz cumpără unii directori pentru a obține tarife mai mari la gaz – director ANRE

8 feb. 2013,, 16:04   Societate
7626 5
Foto : noi.md
Unul dintre directorii Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, Nicolae Răileanu, acuză Moldovagaz că încearcă să cumpere unii membri din cadrul Consiliului de administrație al ANRE pentru ca prin intermediul acestora să fie votată propunerea Moldovagaz privind includerea în tariful pentru gaz a unui volum cît mai mare de pierderi în rețea, informează NOI.md.

Potrivit lui Răileanu, dacă în prezent pierderile în rețea, conform noii metodologii de calcul a pierderilor, elaborate de ANRE, sînt de 16,8 milioane de meri cubi de gaz, Moldovagaz propune ca acestea să fie majorate pînă la 51 de milioane de metri cubi. Potrivit lui, acest lucru ar genera majorarea semnificativă a prețului la gaz. „S-au găsit directori care au intrat în cîrdășie cu Moldovagaz. Dacă Moldovagaz cere 51 de milioane de metri cubi, un director cere 71 de milioane de metri cubi, iar asta presupune ca în tariful la gaz să mai fie incluși 360 de milioane de lei”, a spus directorul ANRE.

Mai mult, Nicolae Răileanu menționează că, în prezent, Moldovagaz s-a adresat la instituțiile internaționale cu cererea de modificare a metodologiei propuse de ANRE privind calcularea pierderilor în rețea. Potrivit lui, atîta timp cît ANRE și Moldovagaz sînt în proces de judecată, această metodologie nu poate fi ignorată și nu există riscul ca tariful la gaz să fie modificat.

Menționăm că Moldovagaz a solicitat în instanță anularea metodologiei de calcul a pierderilor, aprobată de ANRE, iar Curtea de Apel i-a dat cîștig de cauză ANRE. Decizia Curții de Apel a fost contestată la Curtea Supremă de Justiție care, deocamdată, nu s-a pronunțat pe marginea acestui caz.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?