Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

După mai bine de 20 de ani, telefericul din Chișinău ar putea fi reabilitat

28 ian. 2013,, 14:20   Societate
8176 4
Fotо: kishinev-school2.narod.ru
După mai bine de 20 de ani, telefericul din capitală ar putea fi reparat. Subiectul a fost atins astăzi, în cadrul ședinței operative de la Primărie de către funcționari și rămîne, deocamdată, la nivel de discuție.

Primarul general Dorin Chirtoacă și-a întrebat colegii, dacă acest obiectiv ar putea fi reparat şi inclus într-o eventuală zonă de agrement.

Viceprimarul Nistor Grozavu a spus, că este posibil. „Teritoriul adiacent ar putea fi amenajat, iar telefericul ‒ reparat pentru a fi utilizat de locuitorii capitalei”, a punctat Grozavu.

Totuși, Chirtoacă a menţionat, că „lucrurile nu trebuie făcute în grabă”.

”În municipiu există alte probleme. Nu trebuie nici să sărim ca pompierii. Noi nu le putem spune locuitorilor din Chişinău că telefericul este cea mai mare prioritate pentru oraş”, a specificat el.

Telefericul a fost construit în cadrul unui proiect de transformare a sectorului Buiucani. El a fost dat în exploatare în anul 1988 și făcea legătura dintre străzile Calea Ieşilor şi Nicolae Costin.

Construcţia telefericului a costat circa şapte milioane de ruble și a funcționat doar cîțiva ani. Pentru a-l repara, ar fi nevoie de milioane de lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?