X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Jurnalistul şi scriitorul rus Alexandru Prohanov crede în ideea renaşterii URSS-2

25 ian. 2013,, 12:57   Societate
4178 1
Foto: gazetavv.com
Ideea renaşterii imperiului URSS-2 în baze spirituale a enunţat-o la o întrevederea cu jurnaliștii din Republica Moldova cunoscutul jurnalist, scriitor și redactor al ziarului "Zavtra" Alexandr Prohanov.

Precum a transmis corespondentul special al agenţiei "Infotag" de la întrevederea în cauză, în înțelegerea lui Prohanov renașterea imperiului va avea loc fără minoritățile naționale.

"Acesta va fi un imperiu spiritual, unde oamenii vor crea toţi împreună ‒ economia, sistemul de apărare, cultură și artă", ‒ a spus el.

Publicistul spune, că a venit în Republica Moldova pentru a vedea ce se întîmplă aici, ce crede poporul, care locuieşte în ea.

"Voi merge şi la Tiraspol, admir acest oraș și oamenii lui. Este o insuliţă mică a fostei Uniuni Sovietice", ‒ a recunoscut dînsul.

Prohanov spune, că modelele liberale de dezvoltare s-au dovedit a fi ineficiente.

În înţelegerea dlui, acestea au eşuat atît în Europa, cît şi în Rusia, ele nu funcţionează, de aceea nu este clar încotro se îndreaptă Rusia, aflîndu-se în căutarea noii idei.

Referindu-se la scandalul omorului din imprudenţă a unui om la vînătoarea din 23 decembrie 2012, Prohanov a atras atenția asupra "realităților cumplite ale vremii", atunci cînd întreaga discuţie se axează pe politici și partide şi nu asupra morţii tragice a tînărului Sorin Paciu.

Tragicul accident a arătat fața reală a partidelor, oferind o nouă șansă opoziției, în cazul în care aceasta va fi capabilă să se folosească de ea" ‒ a opinat Prohanov.

Nota informativă a"Infotag": La întîlnirea cu scriitorul a participat liderul Partidului Comunist ‒ Vladimir Voronin și președintele Partidului Socialist, Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?