X 
Transnistria stiri: 1441
Preşedintele stiri: 4051

Voronin i-a scris o scrisoare lui Filat

24 ian. 2013,, 15:29   Politică
7977 1
Foto: wordpress.com
Liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, îi solicită prim-ministrului Vladimir Filat să ia măsuri în vederea prevenirii tentativelor de diminuare a capitalului de la Banca de Economii. Solicitarea i-a fost făcută prin intermediul unei scrisori adresate lui Filat, informează NOI.md. În scrisoare, Vladimir Voronin menționează că, în perioada octombrie 2010 – ianuarie 2013, au fost devalorizate valorile mobiliare ale acestei bănci cu scopul final vădit de a le privatiza la un preț ”de nimic”.

“Problema constă în faptul că, în pofida avertizării directe din partea misiunii FMI din noiembrie 2012 despre necesitatea lichidării către luna martie 2013 a consecințelor tuturor încălcărilor legislației, operațiunilor dubioase cu valorile mobiliare ale băncii, realizarea scenariului privind devalorizarea artificiala a lor și a activelor băncii nu este oprită. În viziunea noastră, în legătura cu inactivitatea majorității organelor de stat capabile și împuternicite în luarea masurilor de corecție respectivă, numai Guvernul încă mai poate, în condițiile create, să oprească aceasta crimă economică organizată de persoane, cărora le sînt străine interesele poporului și ale țarii”, spune Voronin în scrisoare. Liderul PCRM îi solicită premierului în regim de urgență să obțină interzicerea prin prescripția CNPF a tuturor tranzacțiilor cu valorile mobiliare ale Băncii de Economii, de a răscumpăra în folosul statului pachetele de acțiuni ale Băncii de Economii în volum de 8,9% și 2,4% din capitalul social, plasate pentru vînzarea deschisă la bursă în data de 14 ianuarie curent.

Menționăm că, anterior, patru bănci din țară au fost deposedate de acțiuni prin acțiuni de tip raider. Ulterior, în presă au apărut unele informații că anume prim-vicepreședintele Parlamentului, Vladimir Plahotniuc, s-ar face vinovat de înstrăinarea acțiunilor la unele dintre acele bănci.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?