Transnistria stiri: 1441
Preşedintele stiri: 4051

Incidentul terorist din Algeria continuă. Un grup de terorişti s-a ascuns în complexul gazifer

19 ian. 2013,, 15:00   Externe
3540 0
Foto : ria.ru
"Incidentul terorist din Algeria continuă", unde armata algeriană a intervenit joi încercînd să elibereze numeroşi ostatici reţinuţi într-un complex de exploatare a gazelor naturale, a anunţat vineri dimineaţa Foreign Office. Un grup de atacatori islamişti s-a ascuns în complexul de exploatare a gazelor naturale, a anunţat o sursă din cadrul serviciilor de securitate.

"Incidentul terorist continuă", iar şeful Guvernului britanic David Cameron va prezida vineri o nouă reuniune de criză cu miniştri din domeniul securităţii, la Londra, anunţă Ministerul britanic de Externe într-un comunicat.

Comitetul "Cobra", care s-a reunit de două ori joi, "va continua să se reunească atît timp cît va dura criza", a adăugat ministerul.

"Încă mai este un grup terorist ascuns" în complexul din In Amenas, situat la aproximativ 1.300 de kilometri sud-est de Alger, nu departe de frontiera libiană, a anunţat această sursă pentru AFP, explicînd că este "dificil de vorbit despre o operaţiune în desfăşurare".

Cetăţeni britanici figurează între numeroase persoane luate ostatice de o grupare afiliată Al-Qaida, miercuri, la o instalaţie de exploatare a gazelor, în Sahara algeriană, a anunţat Londra. Un britanic a fost ucis miercuri, în cursul atacului.

"Aşa cum au spus premierul (David Cameron) şi ministrul de Externe (William Hague), din cîte ştim, din informaţii comunicate de către Guvernul algerian, un britanic a fost ucis. Nu suntem în măsură să să oferim mai multe informaţii în acest stadiu. Dar premierul a avertizat că este necesar să ne aşteptăm la veşti proaste", a repetat vineri Ministerul de Externe.

Armata algeriană a lansat joi un asalt masiv împotriva comandoului islamist care deţinea numeroşi ostatici. Niciun bilanţ oficial exact nu a fost dat publicităţii după operaţiunea militară asupra complexului de la In Amenas, în Sahara, la aproximativ 1.300 de kilometri sud-est de capitala Alger. Însă, potrivit unui purtător de cuvînt al islamiştilor, operaţiunea s-a soldat cu aproximativ 50 de morţi, între care 34 de ostatici şi 15 răpitori, informaţii neconfirmate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?