X 
Transnistria stiri: 1398
Preşedintele stiri: 4044

Moldova în 2012 a extins nomenclatura produselor alcoolice livrate în Rusia

11 ian. 2013,, 12:34   Economie
3435 0
Foto : noi.md
Republica Moldova în anul 2012 a extins nomenclatura băuturilor alcoolice livrate în Rusia. Totodată, Serviciul Federal pentru supravegherea în domeniul protecţiei drepturilor consumatorilor şi bunăstării populaţiei al Federaţiei Ruse („Rospotrebnadzor”) a extins lista companiilor moldovenești care livrează vin îmbuteliat pe piața rusă. Despre aceasta a declarat Serviciul Federal „Rospotrebnadzor”, menționînd că controlează în continuare livrările de băuturi alcoolice pe teritoriul Federației Ruse.

Potrivit comunicatului de presă al instituției, în total, în 2012, a fost efectuată devamarea unei cantități de 1512 de loturi de produse alcoolice moldovenești (1133 de loturi de vin, 135 de loturi de materiale vinicole și 287 de loturi de divinuri). Potrivit celor relatate, în 2012, în cadrul implementării acordurilor cu autoritățile moldovenești, a fost deschis un alt punct de control vamal de import al vinurilor moldovenești, care lucrează în regimul "ghișeului unic".

Totodată, s-a extins nomenclatura băuturilor alcoolice livrate, precum și lista companiilor moldovenești furnizoare de vin îmbuteliat, conform protocoalelor Întreprinderii de Stat "Centrul Național de Testare a Calității Produselor Alcoolice" a Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova. În prezent, această listă include 31 de companii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?