X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

SUA şi Coreea de Sud au început exerciţii militare comune

4 mar. 09:00   Externe
2098 0

Coreea de Sud şi Statele Unite ale Americii au început exerciţii militare anuale de amploare după ce Nordul a intensificat testele cu rachete la începutul acestui an.

Forţele sud-coreene şi americane au început un antrenament cu postul de comandă simulat pe calculator, numit exerciţiul Freedom Shield, şi o varietate de exerciţii pe teren pentru o perioadă de 11 zile, a anunţat Ministerul sud-coreean al Apărării.

Coreea de Nord nu a avut o reacţie imediată la exerciţiile anuale majore. Nordul a organizat în trecut teste de armament provocatoare ca reacţie la exerciţiile comune ale adversarilor săi, notează Noi.md cu referire la news.ro.

Armata sud-coreeană a declarat săptămîna trecută că va efectua 48 de exerciţii pe teren cu forţele americane în această primăvară, de două ori mai multe decît anul trecut, şi că acestea vor implica exerciţii cu trageri reale, bombardamente, atacuri aeriene şi exerciţii de interceptare a rachetelor.

De la începutul anului 2022, Coreea de Nord a efectuat peste 100 de runde de teste cu rachete pentru a-şi moderniza arsenalul.

1
0
0
0
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?