X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Mobilizare a Armatei române în Delta Dunării. A început construcția adăposturilor antiaeriene

13 sep. 2023,, 07:57   Externe
3142 0

Mobilizare fără precedent a Armatei României în Delta Dunării.

Camioanele transportă elemente de construcție prefabricate, care, potrivit unor surse militare, ar urma să fie folosite la construcția unor adăposturi antiaeriene în localitatea Plauru, adică în zona unde au căzut cele două drone descoperite săptămîna trecută, scrie digi24.ro.

Decizia a fost luată în Comitetul Național pentru Situații de Urgență săptămîna trecută.

„Construiesc două adăposturi. Am stabilit amplasamentul împreună cu băieții de la ISU, unde trebuie să vină un comandant, cu domnul prefect, cu toată lumea și acum vine o unitate. Nu știu cine sînt, de unde sînt, eu le-am pus la dispoziție un buldoexcavator. Azi au făcut destul de bine, acum chiar pot să spun că deja sînt. Acele două adăposturi sînt operaționale”, a declarat Tudor Cernega, primarul comunei Ceatalchioi.

Reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale (MApN) au anunţat, marţi, că a început instalarea a două adăposturi de protecţie a populaţiei în localitatea tulceană Plauru, la lucrări participînd 50 de militari.


„Lucrările sînt executate de un detaşament format din aproximativ 50 de militari de la Brigada 10 Geniu, care acţionează cu 20 de mijloace tehnice, pentru instalarea a două adăposturi din elemente prefabricate din beton, precum şi pentru executarea lucrărilor de amenajare aferente. Adăposturile, cu dimensiunile 9,6 m lungime, 2 m lăţime (la interior) şi 1,5 m înălţime (la interior), vor fi predate, după finalizarea lucrărilor, autorităţilor locale ale comunei Ceatalchioi”, a anunţat Ministerul Apărării Naţionale.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat vineri o hotărîre prin care abilitează Ministerul Apărării Naționale să stabilească zonele de pe malul românesc al Dunării, vizavi de porturile ucrainene Reni și Izmail, bombardate de ruși, unde trebuie instituite măsuri de protecție a populației. Printre măsurile de protecție a populație se numără și emiterea de mesaje Ro-Alert în zonele unde va fi detectat riscul de a cădea „elemente aparținînd mijloacelor de luptă utilizate în conflict”.

În afară de alertarea populației cu mesaje Ro-Alert, Inspectoratele județene pentru situații de urgență vor instrui localnicii din zonele afectate de conflict ce trebuie să facă în astfel de situații. În localitățile Plauru și Ceatalchioi, dar și altele, vor fi construite spații de de adăpostire.

0
5
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?