Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

În Italia s-a produs un cutremur

27 sep. 2023,, 10:30   Externe
3980 0

Un cutremur cu magnitudinea de 4,2 s-a produs miercuri seară în zona vulcanică mare a Cîmpurilor Flegrae, în apropiere de Napoli, a anunțat Institutul Național de Geofizică și Vulcanologie (Ingv) din Italia pe site-ul său.

Potrivit seismologilor, cel mai puternic cutremur a fost înregistrat la ora 03.35 (04.35, ora Moscovei). Epicentrul cutremurului a fost la o adîncime de 3 kilometri. Oscilațiile de la suprafața pămîntului au fost resimțite clar de locuitorii din Napoli și din satele din jur. În seara zilei de marți, în această zonă au fost înregistrate cutremure cu magnitudinea 2 și 2,2, relatează ria.ru.

Potrivit canalului de știri RaiNews24, în momentul în care s-a produs cutremurul, mulți locuitori din zonă au fost cuprinși de panică, oamenii au ieșit din casele lor în stradă de frică.

Serviciul Național de Protecție Civilă din Italia a contactat imediat autoritățile locale. Pînă în prezent, nu au fost semnalate persoane rănite în urma cutremurului.

În prezent, Campi Flegrei este o calderă (un bazin de origine vulcanică) cu un diametru de 15 kilometri, care s-a format pe locul unui vulcan antic în urmă cu aproximativ 12 mii de ani. O parte semnificativă a acestuia se află sub apă.

1
0
2
5
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?