X 
Transnistria stiri: 1439
Preşedintele stiri: 4049

Prețul petrolului crește din nou

5 apr. 2023,, 10:30   Economie
2675 0

Prețurile petrolului au crescut miercuri, 5 aprilie, pe fondul așteptărilor privind o reducere a stocurilor de țiței din SUA, precum și a celor mai recente ținte de reducere a producției stabilite de alianța producătorilor OPEC+, transmite RBC-Ucraina cu referire la Reuters.

Contractele futures pentru țițeiul Brent au crescut cu 0,5%, pînă la 85,39 dolari pe baril. Petrolul American West Texas Intermediate a crescut cu 0,5% la 81,11 dolari pe baril.

Creșterea a venit după ce un raport al industriei a arătat că stocurile de țiței din SUA au scăzut cu aproximativ 4,3 milioane de barili în săptămîna încheiată pe 31 martie. Raportul oficial al US Energy Information Administration va avea loc miercuri.

Continuați să sprijiniți cele mai recente obiective de reducere a aprovizionării stabilite de Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și aliați, inclusiv Rusia (grupul OPEC+).

„Comercianții de energie încă digeră reducerea neașteptată a producției OPEC+ și orice știre care sugerează că piața petrolului va rămîne și mai strînsă va duce la creșterea prețurilor și mai mult”, a declarat Edward Moya, analist la OANDA.


Planul OPEC+ prevede reducerea totală la 3,66 milioane bpd, inclusiv o reducere de 2 milioane bpd în octombrie anul trecut, ceea ce corespunde la aproximativ 3,7% din cererea globală.

Cu toate acestea, activitatea de producție slabă din SUA și China - cei mai mari doi consumatori de petrol - împiedică prețurile petrolului de la cîștiguri suplimentare, în ciuda perspectivei unor reduceri de aprovizionare în urma reducerii OPEC+.

Comercianții vor căuta semnale ale tendințelor economice mai ample din datele privind statele de plată non-agricole din SUA, care urmează săptămîna aceasta, au spus analiștii.

„Este probabil ca statul de salariu non-agricol din SUA să fie cel mai influent indicator economic în determinarea mișcării pieței în ansamblu”, a declarat Tina Teng, analist la CMC Markets.

Reamintim că prețurile petrolului au crescut pe 3 aprilie cu peste 5% după o declarație neașteptată a OPEC+ despre noi reduceri de producție.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?