X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Atenție, carosabil umed! Șoferii, îndemnați să circule cu precauție

13 mar. 16:30   Capitala
1905 0

Oamenii legii au îndemnat astăzi șoferii să circule cu atenție din cauza carosabilului umed.

Solicitat de agenție, ofițerul de presă al Inspectoratului Național de Securitate Publică, Natalia Golovco, a menționat că pentru prevenirea situațiilor de risc, conducătorii auto sînt îndemnați să păstreze o distanță mai mare față de mașina care circulă în față, transmite Noi.md cu referire la moldpres.md.

„Șoferii trebuie să evite frînarea sau accelerarea bruscă și să conducă cu viteză adaptată la condiţiile meteo și de trafic. De asemenea, în cazul unei defecţiuni, triunghiurile de presemnalizare necesită a fi amplasate la o distanţă mult mai mare. La fel, cea mai periculoasă manevră în condițiile unui carosabil umed este depăşirea. Șoferii sînt îndemnați să nu utilizeze telefonul în timp ce conduc”, a spus Natalia Golovco.

De asemenea, oamenii legii au îndemnat pietonii ca înainte de a traversa strada să se asigure că au fost observați de către șoferi, întrucît pe timp de ploaie riscul de a nu fi văzut este mult mai mare, în special seara.

Astăzi, pe întreg teritoriul țării continuă să plouă, iar spre seara zilei, în jumătatea de nord a țării se așteaptă lapoviță. Conform meteorologilor, un ciclon sudic traversează de ieri Republica Moldova, schimbînd regimul termic caracteristic perioadei.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?