Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Opinie: Mitingul din 3 noiembrie va avea urmări grave pentru unii demnitari

5 noi. 2013,, 17:18   Politică
13168 7
Foto: noi.md
Mitingul de amploare organizat duminică, 3 noiembrie, în Piața Marii Adunări Naționale este perceput pozitiv, dar și negativ de către Uniunea Europeană, au opinat doi analiști politici pentru NOI.md.

Anatol Țăranu susține că ecoul mitingului proeuropean din 3 noiembrie curent a fost unul pozitiv în percepția europenilor. ”Nu în zadar Euronews a pus pe post un amplu reportaj despre acest eveniment, iar astăzi – un vast interviu cu Iurie Leancă la subiectul integrării europene. Aceste lucruri se pot întîmpla doar atunci cînd există un interes față de obiectivele Republicii Moldova. În urma acestui miting europenii arată o deschidere și mai mare față de R. Moldova”, a subliniat analistul.

Pe de altă parte, analistul politic Anatol Plugaru consideră că mitingul de duminică va avea urmări grave atît pentru guvernanții Republicii Moldova, cît și pentru mai mulți oficiali europeni. ”Cu chiu cu vai au organizat mitingul ăsta. Au adus oamenii cu forța în piață doar ca să arate UE că poporul moldovenesc își dorește integrarea europeană. UE și-a dat seama că acest eveniment a fost mai mult de fățărnicie, un fel de foaie verde. În cîțiva ani vom fi martorii unor dosare continentale, în care vor figura guvernanții moldoveni și așa-numiții parteneri de dezvoltare ai noștri. UE, cu siguranță, va cere socoteală în cazul sutelor de milioane de euro acordați Republicii Moldova”, a precizat analistul.

Potrivit datelor oficiale, la mitingul din 3 noiembrie, în PMAN au ieșit peste 100 de mii de oameni din diferite localități ale republicii pentru a susține parcursul european al R. Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?