Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Declararea lui Rogozin persona non grata: Candu deschide parantezele

2 aug. 2017,, 15:40   Politică
5064 18

Acțiunile și declarațiile vicepremierului rus Dmitri Rogozin din ultima perioadă la adresa Republicii Moldova constituie nimic altceva decît provocări, a declarat președintele Parlamentului, Andrian Candu, citat de NOI.md.

Spicherul a precizat că Chișinăul „nu mai putea tolera” o asemenea atitudine ofensatoare din partea „acestui individ”. Potrivit lui, Dmitri Rogozin a fost informat despre interdicția autorităților constituționale de a celebra la Tiraspol 25 de ani de la desfășurarea trupelor de pace la Nistru. În ciuda acestei avertizări, susține Candu, viceprmeierul rus s-a pornit cu o cursă aeriană obișnuită, punînd viața pasagerilor în pericol.

„Deplasarea lui Rogozin spre Chișinău nu a fost altceva decît o provocare. El știa că nu i se va permite zborul deasupra României, pentru că nu e pentru prima dată, știa că e pe lista neagră a UE, a primit informația oficială și pe căi diplomatice că noi sîntem împotriva evenimentului de la Tiraspol. Lui îi aparține vina pentru faptul că a urcat pe un avion de cursă și a pus în pericol viața celor care erau la bordul aeronavei”, a precizat Candu.

Potrivit lui, în zilele care au urmat, provocările din partea lui Rogozin au continuat, iar autoritățile de la Chișinău s-au văzut nevoite să adopte măsuri de răspuns.

„Dumnealui s-a dat în tot felul de spectacole, pe care noi nu le mai tolerăm. În interviurile acordate de acest individ sîmbătă și astăzi, el i-a numit pe cei care au luptat în Transnistria din partea Moldovei "fasciști", a numit negocierile cu Guvernul Moldovei "țigăneală" și multe alte expresii pe care nu le mai putem tolera… Moldova nu va sta în genunchi în fața niciunui stat, indiferent cît de mare și cît de puternic este”, a concluzionat politicianul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?