Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Taxa de 9 euro și criza de curse avia din Chișinău - ce spune Dorin Recean

16 mai. 2023,, 08:50   Politică
4298 1

Taxa de 9 euro per pasager de la Aeroportul Internațional Chișinău (AIC) va fi redusă, iar ulterior ar putea fi scoasă. Declarația a fost făcută de premierul Dorin Recean. Oficialul nu a precizat, cînd va fi revizuită taxa, dar promite ca pînă în luna iulie să fie soluționată problema crizei de curse avia spre Chișinău.

Potrivit prim-ministrului, un proiect în acest sens urmează să fie aprobat în cadrul ședinței Guvernului de săptămîna viitoare.

„În primul rînd, noi trebuie să diminuăm această taxă de 9 euro, care întotdeauna era discutată. În prima etapă, o înjumătățim și după aceasta o vom scoate. Noi sîntem într-un proces de negociere cu mai multe companii aeriene, care trebuie să vină pe Aeroport, să aducă mai multe curse și să aducă companii healing, care să susțină efortul de creștere a companiilor necorupte, care operează de pe Aeroportul Chișinău”, a declarat Dorin Recean.

Premierul a mai spus că din cauza crizei cauzate de Air Moldova, la Chișinău a crescut numărul curselor operate de alte curse, transmite newsmaker.md.

„Cred că în luna iulie vom elimina toate aceste constrîngeri și vom avea curse suficiente pentru a acoperi acest vacuum pe care l-a cauzat Air Moldova”, a adăugat el.


Totodată, Dorin Recean susține că oamenii au început să-și recupereze banii pentru biletele cumpărate de la Air Moldova și cerințele nerespectate.

2
0
0
3
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?