X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Structura Guvernului va fi schimbată: Mai multe ministere, divizate

27 dec. 2019,, 15:15   Politică
3621 1

Structura Guvernului va fi modificată după Anul Nou, pentru că actuala structură nu este funcțională. Cel mai probabil prin luna februarie sau martie 2020.

Declarațiile a fost făcute de către șeful statului, Igor Dodon, la emisiunea „Puterea a Patra” de la N4.

„Unele ministere trebuie de divizat în două. Vom vedea ce vom face și cu funcțiile. Evident că în cazul ăsta și unii miniștrii vor fi schimbați”, a explicat Igor Dodon, fără însă să dea numele celor care-și vor pierde calitatea de miniștri, transmite Noi.md cu referire la Realitatea.

Necesitatea modificării structurii Guvernului a fost abordată încă în perioada în care Cabinetul de miniștri era condus de Maia Sandu și nu de Ion Chicu. Pe atunci, s-a subliniat în special divizarea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale - în Ministerul Sănătății și, respectiv, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, adică așa cum a fost cîndva. Fosta ministră Ala Nemerenco a explicat că separarea este necesară, pentru că domeniul sănătății și cel al muncii și protecției sociale are o serie de probleme care trebuie să fie soluționate.

Amintim că mai multe ministere au fuzionat pe vremea guvernării democraților, în contextul realizării reformei administraţiei publice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?