Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Declarație: Opoziția din Moldova deja folosește tehnologii de pregătire pentru ”maidan"

21 aug. 2020,, 12:10   Politică
6006 9

Opoziția moldovenească deja folosește tehnologii de pregătire pentru maidan, iar revoltele ar putea începe dacă la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie în republică nu va cîștiga candidatul ei.

Declarația a fost făcută în comentariul RIA Novosti de către analistul politic Corneliu Ciurea, relatează Noi.md.

Potrivit lui, ceea ce se întîmplă acum în Belarus se poate întîmpla și în Moldova.

"În Europa de Est, în perioada postelectorală sînt întotdeauna posibile revolte, deoarece forțele externe, în special Occidentul, au creat toate condițiile pentru desfășurarea de proteste după fiecare alegeri. De aceea, în orice situație, dacă va cîștiga candidatul care reprezintă interesele Estului, sînt posibile revolte, opoziția moldovenească deja folosește tehnologii de pregătire pentru maidan în acest caz", a declarat Corneliu Ciurea.

Potrivit analistului, despre aceasta vorbesc și declarațiile unor lideri de opoziție, de exemplu, a Maiei Sandu, care și-a exprimat deja îndoiala cu privire la corectitudinea alegerilor, dacă victoria va fi obținută de un alt candidat.


"Dezacordul cu victoria candidatului oponent repezintă o premise pentru organizarea protestului. De asemenea, condiții pentru desfășurarea dezordinelor pot fi numite exsitența unei opoziție fără compromisuri, care este gata să discute doar corupția și drepturile omului; mass-media, care sînt alimentate din exterior, și controlul asupra spațiului din rețelele de socializare", a explicat Corneliu Ciurea.

Totodată, el consideră că organizarea protestului va fi mai dificilă dacă unul dintre candidați va cîștiga în primul tur de scrutin. De asemenea, opoziția poate contesta rezultatele alegerilor și poate organiza acțiuni de protest dacă autoritățile nu vor putea organiza alegeri peste hotare din cauza pandemiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?