X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Veaceslav Ioniţă: Guvernul va fi nevoit să reducă investiţiile de stat

23 feb. 2015,, 13:15   Economie
3358 0
Foto: noi.md
Fostul preşedinte al Comisiei parlamentare pentru economie, buget şi finanţe, Veaceslav Ioniţă, consideră că tergiversarea adoptării de către Parlament a bugetului pentru 2015 va duce la faptul că autorităţile nu vor putea realiza investiţiile planificate.

Potrivit agenţiei "Infotag", în cadrul emisiunii on-line "Без мифов" la pan.md Ioniţă a presupus că dacă bugetul va fi adoptat în martie-aprilie, atunci nu va putea fi realizat pe deplin programul investiţiilor de stat.

"Pentru pregătirea de către ministere a documentelor de proiect pe cele mai importante investiţii, să zicem, reparaţia instituţiilor publice – spitale, şcoli şi grădiniţe de copii, sînt necesare cîteva luni după aprobarea bugetului. Ținînd cont de timpul rămas, autorităţile nu vor reuşi să realizeze investiţiile nici măcar la nivelul anului trecut, care a constituit peste 8 miliarde de lei", a spus fostul preşedinte al Comisiei parlamentare, relatînd că în 2015 se presupunea prevederea pentru investiţii a sumei de cel puţin 9 miliarde de lei.

El a amintit că în anii precedenţi Guvernul şi Parlamentul creau premise pentru ca în anii 2015-2018, datorită stabilităţii relative şi cooperării cu partenerii internaţionali, ţara să se transforme într-un obiect de construcţie uriaş.

"Dar nimeni nu-şi putea imagina că se vor găsi deştepţi care vor scoate din ţară un miliard de euro. Construcţia se anulează. Din acest motiv, mulţi acum sînt în stare de şoc. Bugetul statului, din cauza devalorizării şi inflaţiei, în anul curent va pierde circa 20% din venituri", consideră Ioniţă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?