X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Rusia creeaza un SCUT ANTIRACHETĂ similar celui american

8 dec. 2014,, 22:00   Externe
4380 0
Foto: realitatea.net
Rusia lucreaza la sisteme proprii de aparare aeriana, similare celor americane THAAD si GMD. Noile dispozitive ar urma sa intra curand in dotarea fortelor armate, relateaza presa de la Moscova, citandu-l pe unul dintre directorii concernului Almaz-Antei, Pavel Sozinov.

"Rusia lucreaza la un scut antiracheta similar sistemului THAAD, care permite rezolvarea problemei privind interceptarea rachetelor balistice cu raza medie de actiune. Intr-un viitor foarte apropiat, se va intra in faza de testare", a precizat Sozinov, citat de RIA Novosti.

El a mentionat, de asemenea, ca expertii rusi lucreaza, in egala masura, si la un alt sistem, similar celui american de aparare aeriana GMD, cu racheta de interceptare GBI. Noul dispozitiv al rusilor a fost deja supus mai multor teste, trecute cu succes.

"Sistemul nostru are cateva caracteristici deosebite. In primul rand, ni s-a cerut o precizie mult mai ridicata decat in cazul dispozitivelor americane", a mentionat Sozinov, fara alte detalii. Ground bazed Midcourse Defence (GMD) este destinat interceptarii rachetelor balistice intercontinentale, THAAD (Terminal High Altitude Area Defense system) fiind destinat doborarii rachetelor cu raza mica si medie de actiune la numai cateva minute inainte de atingerea tintei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?