Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Comuniștii reformatori au ieșit din umbră (VIDEO)

3 apr. 2014,, 12:05   Politică
8554 6
Foto: noi.md
Comuniștii reformatori înregistrează o nouă formațiune – Partidul Comuniștilor Reformatori din Moldova. Noua formațiune politică va participa la alegerile parlamentare din acest an. Despre aceasta a anunțat în cadrul unui briefing fostul activist PCRM, președintele Uniunii Civice pentru Democrație Directă, Ruslan Popa. Potrivit lui, scopul noului partid este de a crea o alternativă demnă Partidului Comuniștilor, însă nu o alternativă dușmănoasă.

Fostul activist al Congresului Civic Ruslan Popa a menționat că Partidul Comuniștilor din Republica Moldova s-a confruntat cu un șir de probleme și contradicții interne care nu pot fi aplanate prin reformarea internă a formațiunii. Potrivit lui Popa, Partidul Comuniștilor a trădat interesele alegătorilor, deoarece nu și-a îndeplinit promisiunile și a renunțat la principiile și convingerile sale. „Pe parcursul anilor 2001-2014, PCRM a pierdut în mod stabil membri, de opinia cărora nu a dorit să țină cont”, a precizat Popa.

Potrivit sursei citate, noua formațiune va păstra toate bazele ideologiei comuniste – de la simbolică pînă la denumire. „Scopul nostru este de a îndeplini promisiunile electorale făcute alegătorilor de stînga începînd cu anul 2001. Este vorba despre aderarea la Uniunea Vamală, conferirea limbii ruse statutului de a doua limbă de stat, soluționarea diferendului transnistrean prin federalizare, lupta cu oligarhii, lustrație, echitate socială etc.”, a declarat Popa.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?