Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

„Apă-Canal” va finanța crearea Muzeului Apei

24 mar. 2014,, 14:49   Societate
4781 0
„Apă-Canal” va finanța crearea Muzeului Apei
Foto: noi.md
Întreprinderea „Apă-Canal Chişinău” vine cu iniţiativa de a participa cu o parte dintre investiţii la conservarea colectoarelor de apă din primul sistem de canalizare al capitalei, depistate în centrul oraşului în timpul unor săpături, scrie IPN.

În timpul apropiat va fi întocmit un raport privind importanţa colectoarelor vechi. Unul dintre colectoarele descoperite este practic în stare intactă, însă necesită renovare urgentă, ca mai apoi să devină, poate, o piesă importantă a Muzeului Apei – un proiect pe care întreprinderea l-a conceput demult. Noul complex muzeistic ar putea include documente istorice privind fondarea primului sistem centralizat de apă, precum şi diverse instalaţii tehnice vechi, păstrate din acele vremuri.

Acum cîteva săptămîni, în procesul lucrărilor de reabilitare a reţelelor de pe bd. Ştefan cel Mare, angajaţii „Apă-Canal Chişinău” au depistat mai multe colectoare de apă, care datează încă din perioada interbelică. Angajaţii furnizorului de apă, împreună cu cei ai Asociaţiei de Gospodărire a Spaţiilor verzi, vor efectua în viitorul apropiat lucrări de salubrizare a încăperilor descoperite.

Primul sistem centralizat de aprovizionare cu apă potabilă a oraşului Chişinău a fost lansat pe 12 decembrie 1892.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?