Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Cunoaște prima sportivă care ne va reprezenta țara la Olimpiadă în proba de echitație

16 mai. 12:15   Sport
1626 0

Alisa Glinka a început să practice echitația de la o vîrstă fragedă la Chișinău, iar după ce a cochetat cu actoria, a revenit la prima dragoste și și-a văzut, recent, visul împlinit: calificarea la Olimpiadă.

"Din copilărie am început a practica acest gen de sport, practic de la naștere, primul meu cuvînt rostit a fost cal. Mai exact, de la 5 ani am început la Școala Sportivă de Hipism de la Poșta Veche.", a dezvăluit Alisa Glinka, notează Noi.md cu referire la moldova1.

Deși era pasionată de fragedă copilărie de călărie, Alisa și-a încercat norocul într-un alt domeniu. Ea a făcut facultatea de actorie peste hotare, iar ulterior și-a început și o cariera de actriță.

"Am jucat cîteva roluri în filme, dar și pe scena de teatru. A fost o experiență foarte frumoasă. Am cunoscut mulți oameni celebri din domeniu. Sportul și actoria sînt două profesii total diferite. Totul este în trecut, am încercat, dar cariera de sportiv și cea de actriță sînt incompatibile.", a mai menționat Glinka

Alisa are acum 36 de ani, iar la început lui 2024 a obținut calificarea la Olimpiadă, devenind prima sportivă din Republica Moldova care ne va reprezenta țara la Jocurile Olimpice. Ea va participa concursul individual de dresaj. Glinka se pregătește de Olimpiadă în Europa, pentru că acolo e mai simplu de deplasat la competiții cu calul.


"Noi avem baza în Europa, unde facem toate pregătirile. Acolo există posibilitate să urci calul în mașină specializată și să te deplasezi la competiții. Din Republica Moldova este practic imposibil să ieși cu calul. La noi există loboratoare pentru analize care ar permite să duci calul în Europa.", a spus Alisa Glinka

Alisa Glinka este acum în fața uneia dintre cele mai mari provocări ale carierei de sportiv: participarea la Olimpiadă. Pentru o prestație cît mai bună, Alisa spune că relația cu calul trebuie să fie una impecabilă.

"Principalul scop la Olimpiadă este să reprezint țara cu demnitate, mai ales că este un gen de sport foarte frumos. Cînd participi în tandem cu calul este ceva extraordinar. Îmi doresc foarte mult să iasă totul perfect.", a afirmat Glinka

Alisa va concura la Olimpiadă în perioada 30 iulie - 4 august, atunci cînd sînt programate probele de echitație.

6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?