Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4033

Meteorologii au emis cod galben de îngheț

12 mai. 12:00   Societate
2950 0

Meteorologii au emis cod galben de îngheț. Avertizarea este valabilă patru zile și intră în vigoare luni, 13 mai. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), în orele nocturne și ale dimineții, pe arii extinse la suprafața solului se prevăd înghețuri cu intensitatea de -1 și -2°C.

Potrivit specialiștilor, culturile de cîmp, sînt afectate într-o proporție mai mică de înghețurile tardive de primăvară, avînd o sensibilitate mai redusă față de îngheț, transmite Radio Moldova.

Totuși, înghețurile în luna mai sînt deosebit de periculoase pentru culturile iubitoare de căldură și legumicole în fazele timpurii de dezvoltare a lor. Culturile tehnice și legumicole – tutunul, cartoful, roșiile, ardeiul, vinetele și altele sînt cele mai pretențioase față de căldură. Înghețurile cu intensitatea pînă la -1ºС provoacă pieirea lor.

În context, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare precizează că plantațiile pot fi protejate în aceste zile prin fumigații, încălzirea suprafeței solului prin irigare, încălzirea cu aer cald, prin ventilarea aerului sau prin măsuri agrotehnice, prin care se influențează proprietățile termice ale stratului arabil și procesele radiative la suprafața solului.


Возможно, это изображение карта и текст «OC Briceni BR DN ED Soroca SR DR RS FR GI SD BÄLTI SG FL RZ πι. UN Ungheni OR CL NS ST CR DB CHIŞINĂU C HN n. TIRASPOL CM Stefan-Voda Stefan- BS CT Comrat UTAG CH TR Cahul»

1
0
0
6
13

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?