Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Un oficial UE a depus din nou actele pentru a obține cetățenia Republicii Moldova

3 mar. 2023,, 11:28   Politică
3206 1

Europarlamentarul Corina Crețu a declarat joi că a depus actele pentru a obține cetățenia Republicii Moldova, o decizie luată în memoria bunicilor săi, refugiați din Basarabia în România. Este pentru a doua oară cînd europarlamentarul încearcă să obțină cetățenia acestei țări, transmite radiochisinau.

„Am depus prima oară actele pentru obținerea cetățeniei Republicii Moldova la începutul anului. Din păcate, mi s-au cerut acte suplimentare pentru că, de pildă, bunicul meu era trecut Alexe în unele acte și Alexie în alte acte. Mă surprinde puțin această birocrație excesivă cu niște acte. Este evident că erau aceleași nume ale părinților. Am fost puțin dezamăgită, dar am vorbit din nou cu consulul Republicii Moldova, am depus din nou actele și nu mă las. Pentru că nu înțeleg cum se dă foarte ușor pentru unii cetățenie și pentru alții mai puțin ușor. Deși, eu, întotdeauna, am fost alături de Republica Moldova. Să sperăm că a doua solicitare pe care am transmis-o va primi răspuns pozitiv”, a afirmat, pentru Agerpres, Corina Crețu, scrie G4Media.

Europarlamentarul a adăugat că dorește obținerea cetățeniei moldovenești în memoria bunicilor săi din partea mamei, care s-au refugiat din Basarabia în România, unde au trebuit să o ia de la capăt.

„Bunicul meu a făcut Facultatea la Toulouse și mai apoi a venit să o ia pe bunica mea în căsătorie. Ideea lor era să ajungă în Franța, dar n-au mai putut trece de România. Au venit în România cînd mama avea 2 ani și, în final, au trebuit, din ceea ce erau la Chișinău, oameni așezați, realizați, să o ia de la capăt în România.

3
1
1
0
19

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?