X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Ședința Consiliului raional Orhei, tărăgănată

20 dec. 2023,, 12:58   Politică
2664 0

Consiliul raional Orhei nu a reușit să se întrunească în ședință nici marți, 19 decembrie.

Către ora 16:00, în sala de ședințe erau prezenți doar 17 din cei 35 de consilieri, număr insuficient pentru a asigura cvorumul, notează Noi.md cu referire la radioorhei.info.

Au absentat consilierii partidelor Forța de Alternativă și Salvare a Moldovei și Ravnopravie, consilierul comunist, doi consilieri PDCM dar și doi consilieri socialiști. Ultimii, fac parte din fracțiunea ”Orheienii”, care în startul ședinței a solicitat o pauză de o oră, dar după o bună depășire a timpului solicitat, cei doi consilieri așa și nu și-au făcut apariția în ședință.

Motivul lipsei tuturor consilierilor care au absentat de la ședință nu a fost anunțat public.

O nouă tentativă de întrunire a Consiliului raional Orhei, potrivit secretarului consiliului Serghei Caraman, se va face vineri, 22 decembrie, începînd cu ora 15:00, la solicitarea consilierilor afiliați lui Ilan Șor.


Potrivit unui comentariu în grupul de facebook Orhei se menționează că din cauza nealegerii președintelui raionului, nu sînt primite salariile.

O situație similară a fost înregistrată în toamna anului 2022 în raionul Criuleni, cînd din cauza suspendării președintelui raionului mai mulți angajați nu și-au primit cîteva luni salariile și chiar au recurs la acțiuni de protest.

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?