X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4017

Roberta Metsola: „Aștept cu nerăbdare să mă aflu duminică la Chișinău "

19 mai. 2023,, 15:58   Politică
2754 1

Președintele Parlamentului European se va afla duminică, 21 mai, în Republica Moldova, unde va susține un discurs în cadrul Adunării „Moldova Europeană”. De asemenea, va avea întrevederi cu șefa statului Maia Sandu și cu prim-ministrul Dorin Recean, a precizat purtătorul de cuvînt al președintelui Parlamentului European, Jüri Laas.

„Aștept cu nerăbdare să mă aflu duminică la Chișinău pentru a susține alegerea europeană a Republicii Moldova. Locul dumneavoastră este în Uniunea Europeană și vă susținem pe deplin pe calea spre viitoarea aderare. Parlamentul European va fi întotdeauna un prieten adevărat și un aliat al Republicii Moldova. Pentru că pentru noi nu există nicio îndoială: viitorul nostru este împreună", a declarat Roberta Metsola în ajunul vizitei la Chișinău, transmite radiomoldova.

Amintim că Roberta Metsola a efectuat o vizită oficială în Republica Moldova pe 11 noiembrie 2022, la o zi după ce țara noastră a fost vizitată de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Cele două oficialități europene au avut întrevederi cu conducerea de vîrf a țării, în cadrul cărora au confirmat sprijinul UE pentru Republica Moldova, în contextul multiplelor crize cu care se confruntă.

Roberta Metsola a susținut și un discurs în Parlamentul Republicii Moldova. „Locul Moldovei este în Europa. Viitorul nostru este de a fi împreună, iar Parlamentul European va face tot ceea ce este necesar pentru a fi alături de voi, pe calea voastră de a deveni un stat membru al Uniunii Europene. Aceasta este istoria pe care o vom scrie împreună – spre beneficiul tuturor în Europa”, a declarat Metsola de la tribuna Legislativului din Chișinău.

5
0
0
0
27

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?