Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Rezoluțiile adoptate în urma protestului de ieri organizat de PSRM

30 mai. 2022,, 11:30   Politică
3476 0

Demisia Guvernului, restabilirea ordinii de drept în țară, eliminarea cenzurii la instituția publică de radio și televiziune. sînt cîteva dintre rezoluții adoptate de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova în urma unei acțiuni de protest organizate, duminică, în centrul capitalei.

Potrivit unui comunicat de presă emis de partid, țara noastră parcurge „una din cele mai complicate perioade din istoria sa, iar poporul înfruntă un val de sărăcie, comparabil cu cel din anii 90”.

„Cerem demisia demnitarilor incompetenți din Guvern, care au îngenuncheat economia și au lăsat oamenii fără protecție socială. Cerem să fie restabilită ordinea de drept în țară, să fie încetate orice acțiuni de presiune politică a opoziției și să înceteze justiția televizată, care dăunează democrației și reputației sistemului judecătoresc din țară. Cerem să fie eliminată cenzura la instituția publică de radio și televiziune, unde opoziția este obstrucționată, iar mesajele alternative, critica și adevărul sînt ocolite în detrimentul interesului public.Dacă aceste solicitări întemeiate și democratice vor fi trecute cu vederea, vom fi în drept să cerem direct demisia întregii guvernări și vom acționa în consecință”, se arată în textul rezoluției.

Precizăm că, duminică, membrii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova și mai mulți susținători ai lor au organizat un protest în fața clădirii Parlamentului.

11
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?