Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

Reprezentanții Guvernului neagă că vor fi utilizate resursele administrative la mitingul din 21 mai

12 apr. 2023,, 16:50   Politică
4472 3

Guvernul de la Chișinău spune că va participa la organizarea mitingului în susținerea integrării europene, convocat de președinta Maia Sandu la 21 mai, dar că, „la etapa actuală, nu este vorba despre utilizarea resurselor administrative”.

Declarația a fost făcută în fața jurnaliștilor de purtătorul de cuvînt al guvernului, Daniel Vodă, pe 12 aprilie, notează Europa Liberă.

Reprezentantul Guvernului mai confirmat că executivul a informat autoritățile municipale din capitală prin intermediul cancelariei de stat că a rezervat Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) pentru miting și a spus că instituțiile statului se implică cînd este vorba „despre formalitățile legate de partea de asigurare a rezervărilor”.

Anunțînd la 10 aprilie convocarea mitingului, președinta Maia Sandu a spus că „Adunarea Națională Moldova Europeană” trebuie să arate sprijinul masiv al moldovenilor pentru aderarea la UE și să dea o ripostă unor forțe care ar încerca să destabilizeze Republica Moldova.

La unison cu Sandu, premierul Dorin Recean și-a chemat și el concetățenii să participe la demonstrație, într-o declarație făcută în debutul ședinței de guvern din 12 aprilie.

4
0
0
4
51

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?