X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4037

Popescu: "Se face în curînd un an de cînd avem statutul de țară candidat pentru aderare la UE"

21 iun. 2023,, 10:50   Politică
2197 1

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, spune că Moldova se apropie de împlinirea unui an de la obținerea statutului de țară candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană (UE).

"În această perioadă, Republica Moldova a făcut pași semnificativi în îndeplinirea celor nouă recomandări formulate de Comisia Europeană (CE), iar astăzi ne dorim să subliniem o parte din progresele înregistrate în primele trei domenii-cheie: reforma justiției; îmbunătățirea codului electoral și lupta împotriva corupției", a scris oficialul în rețelele sociale, transmite Noi.md.

Nicu Popescu a mai subliniat că Molodva va continua să evidențieze și celelalte recomandări formulate de CE în zilele următoare, pentru a oferi o imagine completă a progreselor înregistrate de Republica Moldova pe parcursul său către aderarea la UE.

"Sîntem hotărîți să ne păstrăm ritmul reformelor și să demonstrăm în mod concret angajamentul nostru față de valorile și standardele europene. Prin realizările noastre dorim să cîștigăm sprijinul și încrederea UE în inițierea negocierilor privind aderarea noastră la blocul comunitar pînă la sfîrșitul acestui an", a mai scris ministrul.

Amintim că în data de 4 martie 2022, Republica Moldova a depus oficial cererea de aderare la UE.


2
0
1
0
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?