Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

PCRM a contestat la Curtea Constituțională decretul președintelui în privința lui Stoianoglo

3 noi. 2023,, 09:39   Politică
2933 0

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) a contestat la Curtea Constituțională decretul președintei Maiei Sandu privind eliberarea lui Alexandr Stoianoglo din funcția de procuror general.

Deputații comuniști au depus contestația la CC ieri, 2 noiembrie.

„La baza recursului la Curtea Constituțională a stat faptul că decretul atacat încalcă Constituția Republicii Moldova și, de asemenea, nu respectă standardele stabilite de Curtea Europeană a Drepturilor Omului cu privire la calitatea unui act legislativ, este contrar principiului securității juridice, nu poate fi justificat în conformitate cu criteriile „necesității într-un stat democratic” și există, de asemenea, o disproporționalitate evidentă între scopul declarat al decretului și măsurile luate pentru atingerea acestui scop”, se arată în declarația reprezentanților PCRM.

De menționat că, pe data de 30 octombrie, și Alexandr Stoianoglo a mers în instanță cu o contestare, transmite Noi.md cu referire la stiri.md.

Alexandr Stoianoglo a fost suspendat din funcție din cauza acuzațiilor privind îmbogățirea ilicită, fiind reținut pe 5 octombrie 2021.


Amintim că, la data de 24 octombrie, fostul procuror general, Alexandr Stoianoglo, a anunțat că a obținut cîștig de cauză la CEDO în una din cele două plîngeri depuse. Înalta Instanță a constatat încălcarea dreptului la tribunal și anume dreptul de a contesta decizia Consiliului Superior al Procurorilor din 5 octombrie 2021, în urma căreia a fost suspendat din funcție.

30
0
1
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?