Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4037

Muravschi: "E puțin probabil că Moldova va adera la UE în 2030"

12 iun. 2023,, 13:15   Politică
3110 0

Procesul de negocieri privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană va dura mulți, mulți ani, deoarece "cînd Moldova va începe procesul de negocieri, vor începe discuțiile pe fiecare punct – ați făcut–nu ați făcut."

O astfel de opinie a exprimată expertul independent, fostul viceprim-ministru, fostul ministru al Economiei al Moldovei, Alexandr Muravschi, în cadrul emisiunii "Tema cu Ludmila Belcencova" de la postul de televiziune "Primul în Moldova", relatează Noi.md cu referire la a-tv.md.

În plus, Muravschi a subliniat că are mari îndoieli că termenul anunțat de președintele Maya Sandu pentru aderarea Republicii Moldova la UE pînă în 2030, este real, precizînd că ajustările pot fi făcute doar de interesele politice europene de conjunctură".

"Mă îndoiesc foarte mult că acest lucru se va întîmpla pînă în 2030, deoarece nu există semne – cu excepția unor declarațiilor. Nu există semne că Moldova a făcut măcar careva pași care să ne apropie de standardele europene în domeniul economiei, în domeniul social, în același domeniu al democrației - nu există. Există doar un anumit sprijin politic și declarații politice", a spus Alexandr Muravschi.

16
3
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?