Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Lavrov: "Rusia ia în considerare încercările Occidentului de a crea un al doilea front în Moldova"

14 apr. 2023,, 16:45   Politică
3920 0

În planurile sale militaro-politice și diplomatice, Rusia ia în considerare încercările Occidentului de a crea un "al doilea front" în Georgia, Moldova, precum și contingentul militar al Poloniei de la granița cu Belarus.

Despre acest lucru a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, scrie ria.ru.

"Combinația acestor factori nu permite nimănui să se relaxeze, noi nu ne relaxăm, vedem toate acestea și luăm totul în considerare în planificarea noastră - atît în relațiile politico-militare, diplomatice, cît și în alte relații", a declarat Lavrov reporterilor după vizita sa în Uzbekistan.

El a subliniat că Federația Rusă a văzut încercări de a implica conducerea Georgiei în crearea unui "al doilea front", dar autoritățile țării au dat dovadă de responsabilitate și au renunțat la astfel de acțiuni. În plus, a adăugat ministrul, au existat informații precum că în Moldova se încearcă crearea unui "al doilea, al treilea front".

"În Georgia au avut loc proteste împotriva unui proiect de lege absolut clar, înțeles, potrivit căruia, dacă primești bani din străinătate și ești angajat într-o activitate socio-politică, fii bun și anunță de unde provin banii", a spus Serghei Lavrov.


Ministrul rus a menționat, de asemenea, în discursul său că Polonia a concentrat un contingent militar serios la granița cu Belarus, despre care, de asemenea, nu trebuie de uitat.

21
0
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?