Eurovision stiri: 524
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4015

Janis Mazeiks: "Moldova și Ucraina vor fi evaluate separat"

29 apr. 09:15   Politică
2208 0

Janis Mazeiks, șeful Delegației Uniunii Europene (UE) în Republica Moldova, a meționat că Republica Moldova și Ucraina vor fi evaluate separat în procesul lor de aderare la spațiul comunitar.

După ce Republica Moldova va începe negocierile de aderare la UE, progresele sale vor fi examinate separate de cele ale Ucrainei, chiar dacă ambele ţări au primit în acelaşi timp statul de candidat. Precizările au fost făcute de către şeful delegaţiei UE la Chișinău, Janis Mazeiks.

"După ce negocierile încep, acestea vor reprezenta procese individuale, va fi o examinare foarte atentă a Republicii Moldova şi a Ucrainei, pe merite. Nu va fi, spre exemplu, o ţară a reuşit mai multe capitole sau nu, va fi analizat pe merit", a spus oficialul, notează Noi.md cu referire la tvrmoldova.

Janis Mazeiks a mai declarat că Moldova a îndeplinit condiţii importante recomandate de Bruxelles, dar sînt şi cîteva restanţe, în special, în domeniul justiţiei: încă nu a fost numit un procuror general, iar componenţa Curţii Supreme de Justiţie nu este completă.

Amintim că în data de 3 martie 2022, președinta Maia Sandu a semnat cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. La 17 iunie 2022, Comisia Europeană a emis avizul cu privire la cererea de aderare prin care a recomandat Consiliului UE să i se acorde țării noastre statutul de candidat în situația în care vor fi întreprinse măsuri în mai multe domenii.


La 23 iunie 2022, Consiliul European a recunoscut perspectiva europeană a Republicii Moldova și a decis să-i acorde statutul de țară candidată pentru aderare la UE.

6
5
1
0
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?