Eurovision stiri: 521
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

Cazul Filat - Începe examinarea cererii de revizuire a procesului de judecată

6 noi. 2023,, 10:45   Politică
3368 0

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) începe astăzi examinarea cererii de revizuire a procesului de judecată, în care fostul premier Vlad Filat a fost condamnat la nouă ani de închisoare.

Acțiunea a devenit posibilă după ce Curtea Europeană a Drepturilor Omului Drept a constatat că Filat nu a avut parte de un proces de judecată echitabil.

Vlad Filat declară că a fost condamnat ilegal și judecat cu „ușile închise” într-un „stat capturat”, iar judecarea cauzei într-un proces public îi va asigura nu numai respectarea drepturilor fundamentale, dar și îi va oferi ocazia să-și demonstreze nevinovăția, notează Noi.md cu referire la anticoruptie.md.

Politicianul a fost lăsat fără imunitate parlamentară cu votul a 79 de deputați, la solicitarea fostului procuror general, Corneliu Gurin. Filat a fost reținut în 15 octombrie 2015 pentru corupere pasivă și tarfic de influență în urma unui denunț făcut de fugarul Ilan Șor.

Fostul premier a fost eliberat din penitenciar în decembrie 2019, după ce a ispășit patru ani şi două luni din pedeapsa de 9 ani de închisoare.

1
2
0
0
18

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?