Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Batrîncea a avut o întrevedere cu ambasadorul chinez

14 mai. 13:00   Politică
1525 0

Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, președintele Fracțiunii „Blocul Comuniștilor și Socialiștilor”, a avut o întrevedere cu Yan Wenbin, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova.

Oficialii au discutat o gamă largă de subiecte de actualitate. Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, a subliniat că pe durata celor 32 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice, cooperarea strategică cuprinzătoare între țările noastre se dezvoltă pe baza respectului reciproc și a principiilor dreptului internațional.

Vlad Batrîncea a mulțumit ambasadorului pentru sprijinul constant și consecvent al Chinei pentru integritatea teritorială și suveranitatea Republicii Moldova. „Republica Moldova pledează pentru menținerea stabilității și dezvoltarea parteneriatului în lume, iar orice provocări și încercări de imixtiune în treburile interne ale statelor suverane sînt inacceptabile”, a menționat vicepreședintele Parlamentului.

Vlad Batrîncea a subliniat că Guvernul Republicii Populare Chineze este singurul guvern legitim al Chinei, în același timp Taiwanul este o parte indispensabilă a teritoriului Chinei. „Aceasta este baza atît pentru relațiile politice, cît și pentru aprofundarea cooperării dintre Republica Moldova și China. În calitate de partener al Chinei, Moldova susține suveranitatea și integritatea teritorială a Chinei, precum și importanța respectării principiului <o singură China>”, a adăugat Vlad Batrîncea.

Oficialii au reiterat existența unui potențial înalt pentru dezvoltarea cooperării, convenind să continue dialogul în diverse formate.

18
0
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?